A takarítónő-divat mindig hódít

Biztos sokan emlékeznek még a régi stílusú takarítónénikre és konyhásnénikre az iskolákból, és egyéb intézményekből, akik egyenruhája egy világos (konyhásnénik esetén fehér) vászonköpenyből (alatta semmi) állt és jellegzetes magas szárú, nyitott orrú és sarkú vászonszandálokból, amikre nagyon emlékeztető darabok rendszeresen feltűnnek a divatüzletek polcain is.

Kitekintésképpen Amerikában régen így néztek ki a takarítónők, tűsarkúban és tökéletes frizurával, de később ott is változott a divat és mostanában inkább a második képen szereplő hírességhez kell hasonlítaniuk.



Nézzük a magyar módit: Kismama cipőként is árusítják. Egy kismama már nem is lehet csinos, kérdem én? :-)






Most pedig nézzük modernebb és divatosabb rokonait a nagy klasszikusnak. A formák és a színek is merészebbek, de a fazon ugyanaz.

A BFashion nevű magyar webáruházban lehet megvenni a fenti darabot.




Ez a darab egy német ortopéd-cipőket gyártó cég, a Worishofer terméke, de annyira divatba jött az olyan amerikai hírességek körében, mint példáus Kristen Dunst, Michelle Williams vagy Maggie Gyllenhall hogy egy időben gyakran jelentek meg nyilvánosan ezekben a gyógycipőkben.






Mishca Barton takarítónő cipőben





A takarítónő-divat mindig hódít A takarítónő-divat mindig hódít Reviewed by Tempera on december 11, 2013 Rating: 5

1 megjegyzés:

  1. new yorkban pedig sorban állnak érte: http://marieclaire.hu/Divat/2016/08/15/Magyar-nok-a-kulfoldi-divatiparban-Gabriel-Anett

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.